Saturday, 7 January 2012

Provade favoriter från The Wine Company

Ravenswood Lodi 2008 - Kalifornien, 135 kr
Zinfandel

En Zinfandel kan lätt bli lite för sötfruktig, men Ravenswood har här lyckats hitta den rätta balansen som en Zinfandel bör ha. Len, mogen, fruktig och fyllig med en svagt eldig och örtig efterton. En av de bättre Zinfandel jag har provat!
Zar Simeon Reserva 2008 - Bulgarien, 119 kr
Cabernet Sauvignon Merlot

Det här är ett spännande Bulgariskt vin med en klassisk Bordeaux-blandning utan att vara vidare komplicerad för det. Tvärtom! Vinet ter sig relativt ungdomligt med lite syra som möter dig vid första anblicken. Vinet har en saftig röd frukt med toner av röda vinbär, körsbär och en aningens ek. En härlig ren doft!
Chateau de l’Orangerie de Luc - Frankrike, 85 kr
Syrah Grenache Mourvèdre 

En okomplicerad Fransos som gärna gör sig bra som sällskapsvin, eller till mindre starka ostar. Ett mjukt och trevligt vin med svarta vinbär och körsbär i en subtil ton och en trevlig kompott av örter i eftersmaken. Välbalanserat och vänligt!
Viña Rodriguez 2007- Spanien, 95 kr
Tempranillo 

Här kommer ett sådant där vin som man överraskas av! Mullig och fyllig Spanjor som kommer med en ton av kakao och kaffe. Ett synnerligen modernt vin, det tycks ligga en trend i viner med sådana smaker just nu. Ett annorlunda och överraskande vin!
Champagne Barons de Rothschild - 389 kr
Chardonnay

Detta är en riktigt härlig Champagne med en mjuk och fräsch rondör. Fin balans mellan äpple, citrus och mineral. Passade utmärkt till hemmagjord toast skagen med lyxig löjrom på toppen!
Bouvet Ladubay Blanc de Blancs - Frankrike, 125 kr
Chardonnay

Torrt och krispigt mousserande vin från Loiredalen gjord på 100 % Chardonnay, därav Blanc de Blancs. Detta är ett vin för den som verkligen gillar ett torrt vin med mycket gröna äpplen och citrus.

4 comments:

Therese said...

Hej.
Jag sökte på goda chardonnayviner och hittade din roliga blogg, kommer titta in här och få lite bra tips.
tack!
/Therése

vinsnobben said...

Tack för bra vintips!

Mary said...

Therése: Tack snälla du, du är så välkommen att både kika in och även tipsa om något som du själv hittat :) Mvh Mary

Mary said...

Vinsnobben: Tack så mycket, vad roligt att du hittat hit! Mvh Mary