Monday, 11 October 2010

Höstens godaste Trattkantarellsoppa


I helgen lyckades jag få till en alldeles ljuvlig Trattkantarellsoppa av helgens skörd från svampskogen på landet. Den blev alldeles för god för att inte delas med av. Här kommer ett recept för 2 pers:


Trattkantarellsoppa 2 pers

1 gul lök
1 vitlök (gärna färsk)
2 liter trattkantareller (ca)
Några skvättar vitt vin
2 paket á 250 g Oatly Havregrädde
2 dl vatten
1 tärning ekologisk grönsaksbuljong (Naturcompagnie)
Några droppar vit tryffelolja (inte nödvändigt)
Viltkrydda, örtsalt och vitpeppar

1. Finhacka löken och stek i smör på medelvärme. Häll i de rensade trattkantarellerna och stek dem i några minuter tills de är mjuka. Salta och peppra.
2. Riv eller pressa i vitlöken.
3. Tillsätt några skvättar vitt vin och låt puttra en stund.
4. Tag fram en soppkastrull och häll över trattisblandningen i den.
5. Häll i havregrädden och vattnet.
6. Lägg i buljongen och smula i lite mortlad viltkrydda. Tillsätt eventuellt några droppar vit tryffelolja.
7. Låt puttra en stund och mixa sedan blandingen i en mixer på halvfart eller mixa med en stavmixer.


Klart att avnjutas! Smaka av, salta och peppra efter smak. Mmmm, poppa gärna en champagne, Moët & Chandon exempelvis, så har du en riktigt lyxig och höstig romantisk middag!

No comments: